Geluk in Beweging.

De brug van je oude
naar je nieuwe leven

De Maartens Foundation vormt de missing link tussen het revalidatieproces en het gewone leven. Voor ex-revalidanten die – eenmaal terug op hun vertrouwde plek – hun leven weer vorm en inhoud moeten geven, maar niet goed weten hoe en soms zelfs niet waarom. De Maartens Foundation leert deelnemers nieuwe en onbeperkte mogelijkheden te creëren. Omdat een beperking nooit mag definiëren wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. De teamgedachte staat centraal in het werk van de Maartens Foundation: in samenwerking met anderen willen we onze inzichten landelijk toepassen. Hierbij richten wij ons op deelnemers uit alle revalidatieziekenhuizen.


Samen bruggen bouwen

Ondersteuning in een zo vroeg mogelijk stadium is belangrijk, want wie goed begeleid wordt, kan beter omgaan met veranderingen. De Maartens Foundation bouwt verder op de kennis en ervaring van de zorg-professionals in zieken- en revalidatieklinieken. We gaan met onze eigen professionals aan de slag om een brug te slaan van je oude naar je nieuwe leven. Dit doen we aan de hand van ons programma Geluk in Beweging: eerst stippelen we samen je weg uit. Vervolgens helpen we je met alles wat er op je pad komt.

De weg vinden

Ontdekken wat je mogelijkheden zijn en jouw stip op de horizon plaatsen. Die weg stippelen we samen uit. En wat je onderweg ook tegenkomt, we zijn erbij! We helpen je weer op de rit, vieren je successen en helpen je hindernissen te nemen. Kortom: je staat er niet alleen voor!

De weg vrijmaken

De Maartens Foundation verwijdert letterlijk en figuurlijk drempels die in de weg staan. We zorgen voor programma’s en werven zo nodig geld om je doel waar te maken. Of dat nu gaat om een speciale rolstoel, studie of andere zaken.

Wat is geluk in beweging?

Geluk in Beweging is een totaalpakket aan ideeën, methodes en middelen dat we je aanbieden. Dat maak je zelf op maat. Wat heb jij nodig om weer gelukkig te worden? Om weer actief te worden en je talenten te benutten?

Waar word jij gelukkig van?

Om meer geluksmomenten te ervaren moet je eerst weten waar je gelukkig van wordt. Geluk in Beweging helpt je te ontdekken waar je talenten liggen en waar je kunt groeien. Hoe je mentaal en fysiek sterker wordt. Zo helpen we je in je eigen tempo op weg naar nieuw geluk. Dat kan van alles zijn: een passende baan, een hobby, vrijwilligerswerk en nog veel meer…

Hoe dan?

We leren je hoe je obstakels overwint en doelen haalt. Dat je durft te kiezen wat voor jou belangrijk is. Waar je behoeftes liggen en hoe je jezelf kunt zijn. Je leert je kwaliteiten en unieke talenten te ontwikkelen en in te zetten. Zo komen die geluksmomenten vanzelf.

Uitdagend en haalbaar

Ons aanbod balanceert altijd tussen uitdaging en haalbaarheid. De weg die je wilt gaan, leggen we vast in een persoonlijk plan. Met elk stapje komt je doel dichterbij. De deskundigen van de Maartens Foundation zijn erbij. Ze adviseren en begeleiden je maar de regie houd je zelf.

Altijd samen

Natuurlijk draait het om jou. Jij zet deze stap om meer geluk te ervaren. Om weer in beweging te komen. Maar in het programma is eveneens ruimte voor mensen die belangrijk voor je zijn. Huisgenoten, familie en vrienden nodigen we van harte uit om ook deel te nemen aan de workshops, trainingen en andere activiteiten. Want samen onderweg is niet alleen leuker, het maakt het ook gemakkelijker.

Doe mee!

Bouw je eigen brug

Geluk in Beweging is een totaalprogramma om je sterker en gelukkiger te maken; we bouwen samen met jou de brug naar je nieuwe leven. Een team van zorgprofessionals staat klaar om successen te vieren en tegenslag te verwerken.

Doe mee!

Maak kennis met de Maartens Foundation

Onze organistatie

Benieuwd wie de gezichten achter de Maartens Foundation zijn? Lees de missie en visie van onze organisatie en luister waarom Rob en Anne nauw betrokken zijn. Samen zorgen wij voor de juiste steun op ieder moment. Dit doen we met een team van bevlogen deskundigen, aan de hand van ons programma ‘Geluk in Beweging.’

Meer over de organisatie

Geluk in beweging challenge

De Geluk in Beweging Challenge 2021 heeft onze verwachtingen op alle vlakken overtroffen. In het aantal deelnemers. Het weergaloze enthousiasme. De weerklank bij revalidanten, familie en zorgprofessionals. Het werk en feest dat zij van de Challenge hebben gemaakt. De landelijke en lokale publiciteit. En niet te vergeten natuurlijk: de ongekende opbrengst van de vele supporters en sponsoren.

Uiteindelijk stond de teller op maar liefst 105.500,- euro! Alle deelnemers en donateurs willen we daar enorm voor bedanken. Samen met het inzamelen van sponsorgelden wilden we via de Challenge de Maartens Foundation landelijk introduceren. Zodat we in landelijke samenwerking kinderen, jongeren en volwassenen na hun revalidatieperiode in het ziekenhuis kunnen helpen volop in het leven te staan, doelen te stellen en successen te vieren.

De Maartens Foundation in Cijfers

37

Enthousiaste vrijwilligers betrokken bij de foundation in 2022

1044

Revalidanten betrokken in 2022

48

Initiatieven georganiseerd in 2022

3888

Donateurs

Een fijne handleiding

Wegwijs in de Regelhulp

Heb jij iets nodig op het gebied van hulpmiddelen? Dan geven wij je in onderstaande download graag aan welke stappen je hiervoor kunt zetten.

Download de regelhulp

In beweging brengers

Partners

Als partner kun je je verbinden aan een specifiek programma of actie en jaarlijks deelnemen aan de relatie dag op een van de klinieken waar je kunt zien en beleven wat we wat we met de Geluk in Beweging programma’s doen.

Meer informatie