Geluk in Beweging.

Kies zelf hoe je lekker in je vel zit.

De Maartens Foundation helpt kinderen, jongeren en volwassenen na hun ziekenhuisperiode volop in het leven te staan, doelen te stellen en successen te vieren. Dit doen we met een team van bevlogen deskundigen, aan de hand van ons programma ‘Geluk in Beweging.’

Wat is Geluk in Beweging?

Geluk in Beweging is een totaalpakket aan ideeën, methodes en middelen dat we je aanbieden. Dat maak je zelf op maat. Wat heb jij nodig om weer gelukkig te worden? Om weer actief te worden en je talenten te benutten? Met het totaalpakket aan ideeën hebben wij een aantal pijlers:

Waar word jij gelukkig van?
Om meer geluksmomenten te ervaren moet je eerst weten waar je gelukkig van wordt. Geluk in Beweging helpt je te ontdekken waar je talenten liggen en waar je kunt groeien. Hoe je mentaal en fysiek sterker wordt. Zo helpen we je in je eigen tempo op weg naar nieuw geluk. Dat kan van alles zijn: een passende baan, een hobby, vrijwilligerswerk en nog veel meer...
Hoe dan?
We leren je hoe je obstakels overwint en doelen haalt. Dat je durft te kiezen wat voor jou belangrijk is. Waar je behoeftes liggen en hoe je jezelf kunt zijn. Je leert je kwaliteiten en unieke talenten te ontwikkelen en in te zetten. Zo komen die geluksmomenten vanzelf.
Uitdagend en haalbaar
Ons aanbod balanceert altijd tussen uitdaging en haalbaarheid. De weg die je wilt gaan, leggen we vast in een persoonlijk plan. Met elk stapje komt je doel dichterbij. De deskundigen van de Maartens Foundation zijn erbij. Ze adviseren en begeleiden je maar de regie houd je zelf.
Altijd samen
Natuurlijk draait het om jou. Jij zet deze stap om meer geluk te ervaren. Om weer in beweging te komen. Maar in het programma is eveneens ruimte voor mensen die belangrijk voor je zijn. Huisgenoten, familie en vrienden nodigen we van harte uit om ook deel te nemen aan de workshops, trainingen en andere activiteiten. Want samen onderweg is niet alleen leuker, het maakt het ook gemakkelijker.
Waar ligt je uitdaging?
Beweging is een breed begrip. Sport is belangrijk om fysiek en mentaal sterk te kunnen zijn maar waarschijnlijk loop je ook tegen andere dingen aan die belangrijk zijn voor jou. Geluk in Beweging biedt ondersteuning op een breed vlak. · Fysiek & mentaal · Studie en werk · Huis & wonen · Gezin, relatie & vrienden · Sport & spelen

Samen aan de slag met Geluk in Beweging

Daarom: Jij en je team

Er is nóg iets nodig om Geluk in Beweging te brengen: begrip, solidariteit en medewerking in je omgeving. Je moet het zélf doen. Maar het is óók belangrijk dat je er niet alléén voor staat. Daarom kunnen je familie, vrienden of kennissen samen met jou deelnemen aan de activiteiten.

Doe mee!

Hoe ga je met de valkuilen om

Waar ligt je uitdaging

Onderweg naar je nieuwe leven ga je hindernissen tegenkomen. Hoe neem je die? Hoe ga je met de valkuilen om? Geluk in Beweging biedt een totaalprogramma om je veerkracht te versterken. Het maakt je sterker en gelukkiger. We bieden programma’s en initiatieven, onder begeleiding van coaches, getrainde begeleiders en ervaringsdeskundigen. Sommige initiatieven ontplooien we in eigen beheer. Andere ontstaan uit samenwerkingsverbanden tussen organisaties en andere foundations.

Doe mee

Maak kennis met de Maartens Foundation

Onze organistatie

Benieuwd wie de gezichten achter de Maartens Foundation zijn? Lees de missie en visie van onze organisatie en luister waarom Rob en Anne nauw betrokken zijn. Samen zorgen wij voor de juiste steun op ieder moment. Dit doen we met een team van bevlogen deskundigen, aan de hand van ons programma ‘Geluk in Beweging.’

Meer over de organisatie

Geluk in beweging challenge

De Geluk in Beweging Challenge 2021 heeft onze verwachtingen op alle vlakken overtroffen. In het aantal deelnemers. Het weergaloze enthousiasme. De weerklank bij revalidanten, familie en zorgprofessionals. Het werk en feest dat zij van de Challenge hebben gemaakt. De landelijke en lokale publiciteit. En niet te vergeten natuurlijk: de ongekende opbrengst van de vele supporters en sponsoren.

Uiteindelijk stond de teller op maar liefst 105.500,- euro! Alle deelnemers en donateurs willen we daar enorm voor bedanken. Samen met het inzamelen van sponsorgelden wilden we via de Challenge de Maartens Foundation landelijk introduceren. Zodat we in landelijke samenwerking kinderen, jongeren en volwassenen na hun revalidatieperiode in het ziekenhuis kunnen helpen volop in het leven te staan, doelen te stellen en successen te vieren.

De Maartens Foundation in Cijfers

€ 168.184

Ontvangen van 2092 betrokken donateurs in 2021

27

Enthousiaste vrijwilligers betrokken bij de foundation

35

Initiatieven georganiseerd in 2021

473

Deelgenomen revalidanten aan onze evenementen

5

Pijlers waarop we revalidanten en hun omgeving steunen

Een fijne handleiding

Wegwijs in de Regelhulp

Heb jij iets nodig op het gebied van hulpmiddelen? Dan geven wij je in onderstaande download graag aan welke stappen je hiervoor kunt zetten.

Download de regelhulp

In beweging brengers

Partners

Als partner kun je je verbinden aan een specifiek programma of actie en jaarlijks deelnemen aan de relatie dag op een van de klinieken waar je kunt zien en beleven wat we wat we met de Geluk in Beweging programma’s doen.

Meer informatie