Geluk in Beweging.

Kies zelf hoe je lekker in je vel zit.

De Maartens Foundation helpt kinderen, jongeren en volwassenen na hun ziekenhuisperiode volop in het leven te staan, doelen te stellen en successen te vieren. Dit doen we met een team van bevlogen deskundigen, aan de hand van ons programma ‘Geluk in Beweging.’

Wat is Geluk in Beweging?

Via ons programma ‘Geluk in Beweging’ reiken we je ideeën, methodes en middelen aan om actief in het leven te staan, je talenten en mogelijkheden te benutten en doelen te behalen. Dit doe je samen met familie, vrienden en anderen in je omgeving.

Gemotiveerd en gericht verder met een lichamelijke handicap.
Geluk is een rekbaar begrip. We hebben allemaal onze eigen kijk op het leven. Onze eigen doelen waar we gelukkig van worden. Maar één regel is voor iedereen hetzelfde. Om je gelukkig te voelen, moet je weten wáár je gelukkig van wordt.

Geluk in Beweging is een benadering om te voorkomen dat mensen met een beperking op het gebied van houding en gedrag lusteloos worden, passief, en in een maatschappelijk isolement raken. Het uiteindelijke geluksdoel kan van alles zijn. Je kunt gelukkig worden van een nieuw beroepsdoel dat bij je past, een hobby, vrijwilligerswerk doen in het buurthuis, enzovoort.

Daar helpt Geluk in Beweging je mee. We helpen je om te ontdekken wat je wél kunt binnen je lichamelijke beperking. Vaak is dat meer dan mensen beseffen. Samen halen we boven water - als je dat niet al wist – voor welke vormen van beweging je talent hebt en waar je beter in kunt worden. Waar je energie van krijgt en waarbij je je goed (en steeds beter) voelt.
Daarna reiken we je methodes en middelen aan die je verder brengen.
Leer jezelf hoe je obstakels overwint en je doelen haalt. Durf te kiezen wat belangrijk voor je is. Waar je behoefte aan hebt en hoe je jezelf kunt zijn. Wen jezelf aan om je te richten op haalbare doelen. Vergroot je mogelijkheden door je sterke kanten en kwaliteiten te ontwikkelen en in te zetten. Gebruik je unieke talenten om zelf een droomdoel te behalen.
Een goede balans tussen uitdaging en haalbaarheid
Geluk in Beweging bestaat uit programma’s, initiatieven en middelen met een goede balans tussen uitdaging en haalbaarheid. De projecten en onderdelen worden duidelijk beschreven en toegelicht. Als deelnemer weet je vooraf wat er van je verwacht wordt en welke uitdaging je aangaat. De deskundigen van de Maartens Foundation adviseren en begeleiden, maar als revalidant beslis je uiteindelijk zelf of je meedoet.

Samen aan de slag met Geluk in Beweging

Daarom: Jij en je team

Er is nóg iets nodig om Geluk in Beweging te brengen: begrip, solidariteit en medewerking in je omgeving. Je moet het zélf doen. Maar het is óók belangrijk dat je er niet alléén voor staat. Daarom kunnen je familie, vrienden of kennissen samen met jou deelnemen aan de activiteiten.

Doe mee!

Geluk in beweging challenge

De Geluk in Beweging Challenge 2021 heeft onze verwachtingen op alle vlakken overtroffen. In het aantal deelnemers. Het weergaloze enthousiasme. De weerklank bij revalidanten, familie en zorgprofessionals. Het werk en feest dat zij van de Challenge hebben gemaakt. De landelijke en lokale publiciteit. En niet te vergeten natuurlijk: de ongekende opbrengst van de vele supporters en sponsoren.

Uiteindelijk stond de teller op maar liefst 105.500,- euro! Alle deelnemers en donateurs willen we daar enorm voor bedanken. Samen met het inzamelen van sponsorgelden wilden we via de Challenge de Maartens Foundation landelijk introduceren. Zodat we in landelijke samenwerking kinderen, jongeren en volwassenen na hun revalidatieperiode in het ziekenhuis kunnen helpen volop in het leven te staan, doelen te stellen en successen te vieren.

De Maartens Foundation in Cijfers

€ 168.184

Ontvangen van 2092 betrokken donateurs in 2021

27

Enthousiaste vrijwilligers betrokken bij de foundation

35

Initiatieven georganiseerd in 2021

473

Deelgenomen revalidanten aan onze evenementen

5

Pijlers waarop we revalidanten en hun omgeving steunen

In beweging brengers

Partners

Als partner kun je je verbinden aan een specifiek programma of actie en jaarlijks deelnemen aan de relatie dag op een van de klinieken waar je kunt zien en beleven wat we wat we met de Geluk in Beweging programma’s doen.

Meer informatie