Revalideren en dan?

Niemandsland.

Als je door een ongeval, hersenbloeding, chronische ziekte of andere oorzaak lichamelijk gehandicapt raakt, kom je na de revalidatie in het ziekenhuis helaas nog te vaak terecht in een soort niemandsland. De maatschappij is niet of nauwelijks ingericht op wat je kunt en wilt. Dat kan het moeilijk maken om je levensgeluk weer op te pakken.

De Maartens Foundation helpt

De Maartens Foundation helpt kinderen, jongeren en volwassenen na hun ziekenhuisperiode volop in het leven te staan, doelen te stellen en successen te vieren. Dit doen we met een team van bevlogen deskundigen, aan de hand van ons programma ‘Geluk in Beweging.’

Voor wie?

De programma’s van de Maartens Foundation zijn speciaal gericht op de beperking (of het type beperking) van de deelnemers. Denk aan kinderzorg, orthopedie en reumatologie en bij revalidatie aan amputatie, dwarslaesie, hersenaandoening, chronische pijn, zenuw- en spierziekten en orthopedische revalidatie.

Doelgericht en praktisch

Na je revalidatie in het ziekenhuis sta je er vaak alleen voor. Zonder begeleiding om je verder te helpen nadat de deuren van de kliniek achter je zijn dichtgevallen. De Maartens Foundation vult de plek in van die ontbrekende schakel. Onze foundation bouwt verder op de kennis en ervaring van artsen, ervaringsdeskundigen, therapeuten en zorgmanagers. Samen met onder meer personal trainers, sportwetenschappers en voedingsdeskundigen bundelen we onze inzichten en helpen we je praktisch en doelgericht verder.

1. De weg vinden

Ontdekken wat je mogelijkheden zijn, waarvoor je talent hebt, wat je wilt bereiken en daar een doel voor bepalen: jouw stip op de horizon. Je hebt zin om te ondernemen! We coachen je, vieren successen met je, gaan bij hindernissen met je opzoek naar de oplossing zodat je in beweging blijft We helpen je om mogelijkheden en kansen voor je zichtbaar te maken. En om die vervolgens waar te maken in een omgeving die je begrijpt; je staat er niet alleen voor.

2. De weg vrijmaken

De Maartens Foundation verwijdert letterlijk en figuurlijk drempels die het bewegen in de weg staan. We zorgen voor programma’s en initiatieven voor het werven van gelden waardoor hulpmiddelen, die sportrolstoel op maat. Maar ook nieuwe mogelijkheden zoals bewegen, studeren, reizen, etc.

Verhalen van revalidanten en betrokkenen

Samen de Kaunertaler Gletsjer op

Op de wedstrijddag zelf gaan honderden handbikers de strijd aan met zichzelf en de berg. Iedere revalidant met zijn eigen beperking en zijn eigen verhaal. Een van die verhalen is dat van Wilma Oosterman.

Lees het verhaal van Wilma Oosterman
Christijn Groeneveld

Van schaatser naar fotograaf. ''Dat ik in 2014 onderuitging is niet het einde geworden van mijn verhaal. Het is juist het begin van iets nieuws.''

Lees het verhaal van Christijn Groeneveld
Monique Velzeboer

Van shorttrackster naar fotograaf. ''Ik besloot iets te gaan doen wat ik echt leuk vond: fotograferen.’’

Lees het verhaal van Monique Velzeboer
Edo Maas

Van topwielrenner naar kunstenaar. ''Na zijn revalidatie vindt Edo in de kunst zijn nieuwe passie. Dit is wie hij nu wil zijn en daar wil hij ook zijn brood mee verdienen.''

Lees het verhaal van Edo Maas
Onzichtbare drempels

Wij zetten ons in voor het vergroten van kansen, op meer gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief. Je kunnen ontplooien en meedoen, betekent voelen dat je ertoe doet. Een beperking maakt dit lastig, maar niet onmogelijk! 

Lees het verhaal van Rob & Anne
Helpen de weg te vinden naar wat er kan zijn

Als revalidatiearts en medisch manager revalidatie is Helma Bongers-Janssen een specialist op het gebied van dwarslaesies. Weinigen weten zó goed als zij waarheen de eerste gedachten van een patiënt drijven wanneer de diagnose eenmaal wordt gesteld.

Lees het verhaal van Helma
hero-image-ruben-maartens-foundation
Ineens was opstaan voor Ruben geen optie meer

Ruben viel. De laatste keer was in het najaar van 2019. In Geldermalsen. Hij wist meteen dat het mis was. Diezelfde avond werd in het ziekenhuis een complete dwarslaesie vastgesteld. Negentien was-ie pas.

Lees het verhaal van Ruben