De toekomst is voor niemand voorspelbaar. Door een ongeluk, een hersenbloeding of gewoon domme pech belanden jaarlijks ruim 200.000 Nederlanders in een revalidatiecentrum. Van de een op de andere dag is niets meer hetzelfde. En dat kan iedereen overkomen.
De Maartens Foundation helpt kinderen, jongeren en volwassenen na hun ziekenhuisperiode volop in het leven te staan, doelen te stellen en successen te vieren. Dit doen we met een team van bevlogen deskundigen, aan de hand van ons programma ‘Geluk in Beweging.’
Ondersteuning in een zo vroeg mogelijk stadium is belangrijk, want wie goed begeleid wordt, kan beter omgaan met veranderingen. De Maartens Foundation bouwt verder op de kennis en ervaring van de zorg-professionals in zieken- en revalidatieklinieken. We gaan met onze eigen professionals aan de slag om een brug te slaan van je oude naar je nieuwe leven. Dit doen we aan de hand van ons programma Geluk in Beweging: eerst stippelen we samen je weg uit. Vervolgens helpen we je met alles wat er op je pad komt.
Ontdekken wat je mogelijkheden zijn en jouw stip op de horizon plaatsen. Die weg stippelen we samen uit. En wat je onderweg ook tegenkomt, we zijn erbij! We helpen je weer op de rit, vieren je successen en helpen je hindernissen te nemen. Kortom: je staat er niet alleen voor!
De Maartens Foundation verwijdert letterlijk en figuurlijk drempels die in de weg staan. We zorgen voor programma’s en werven zo nodig geld om je doel waar te maken. Of dat nu gaat om een speciale rolstoel, studie of andere zaken.
Op de wedstrijddag zelf gaan honderden handbikers de strijd aan met zichzelf en de berg. Iedere revalidant met zijn eigen beperking en zijn eigen verhaal. Een van die verhalen is dat van Wilma Oosterman.
Lees het verhaal van Wilma OostermanVan schaatser naar fotograaf. ''Dat ik in 2014 onderuitging is niet het einde geworden van mijn verhaal. Het is juist het begin van iets nieuws.''
Lees het verhaal van Christijn GroeneveldVan shorttrackster naar fotograaf. ''Ik besloot iets te gaan doen wat ik echt leuk vond: fotograferen.’’
Lees het verhaal van Monique VelzeboerVan topwielrenner naar kunstenaar. ''Na zijn revalidatie vindt Edo in de kunst zijn nieuwe passie. Dit is wie hij nu wil zijn en daar wil hij ook zijn brood mee verdienen.''
Lees het verhaal van Edo MaasWij zetten ons in voor het vergroten van kansen, op meer gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief. Je kunnen ontplooien en meedoen, betekent voelen dat je ertoe doet. Een beperking maakt dit lastig, maar niet onmogelijk!
Lees het verhaal van Rob & AnneAls revalidatiearts en medisch manager revalidatie is Helma Bongers-Janssen een specialist op het gebied van dwarslaesies. Weinigen weten zó goed als zij waarheen de eerste gedachten van een patiënt drijven wanneer de diagnose eenmaal wordt gesteld.
Lees het verhaal van HelmaRuben viel. De laatste keer was in het najaar van 2019. In Geldermalsen. Hij wist meteen dat het mis was. Diezelfde avond werd in het ziekenhuis een complete dwarslaesie vastgesteld. Negentien was-ie pas.
Lees het verhaal van Ruben