Samen de Kaunertaler Gletsjer op

Terug naar overzicht
Van 20 tot en met 24 juni 2022. Voor handbikers en hun buddy’s.

We hebben een passie voor sport maar nog liever laten we jou ervaren wat sport voor je kan doen. Daarom supporten we je graag naar de top tijdens de 8e editie van de handbikebattle op de Kaunertaler Gletscher in Tirol.

Handbikers en buddy’s fietsen door het prachtige berglandschap, langs het stuwmeer over de Kaunertalergletscherstrasse naar boven. Je legt een afstand van twintig km af, met een hoogteverschil van bijna 1000 meter. Als je dat, als handbiker, puur op armkracht moet doen, vraagt dat nogal wat.

Vandaar dat we je graag supporten. Hoe? Met een aantal fietsclinics en -webinars vooraf waarin we onze expertise over training, voeding en leefstijl met je delen. En natuurlijk zijn we erbij in Oostenrijk om je tot het laatste moment te ondersteunen. Reken in ieder geval op support ter plaatse en natuurlijk een peptalk van Rob aan de vooravond van de wedstrijd!

Een van de honderden verhalen

Op de wedstrijddag zelf gaan honderden handbikers de strijd aan met zichzelf en de berg. Iedere revalidant met zijn eigen beperking en zijn eigen verhaal. Een van die verhalen is dat van Wilma Oosterman.

‘In 2017 en 2018 heb ik ook al deelgenomen aan de HandbikeBattle: een loodzware klim waarbij je puur op armkracht 20 kilometer aflegt en 1000 hoogtemeters. Het lijkt een battle tegen de berg maar eigenlijk symboliseert het mijn strijd tegen botkanker. Vanaf het moment van de diagnose, inmiddels zo’n twintig jaar geleden, was mijn motto: diep gaan, niet opgeven, vertrouwen op je eigen kracht en uitgaan van de mogelijkheden die er wel zijn om uiteindelijk de mens te worden die je nu bent! Daarvoor moest ik aan de slag met ingewikkelde processen, want: hoe ga je om met je nieuwe ik? Hoe blijf je de moeder die je wilde zijn? Hoe ga je om met veranderde omstandigheden ten gevolge van je ziekte? Met je werk, met je relaties en het verlies daarvan? Terugblikkend waren het twintig, best ingewikkelde, jaren met ups & downs. Maar ik zou ze voor geen goud willen missen. Ze hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben: moeder, ambassadeur en professional (Wmo-consulent)!’

Ook in 2022 fietst Wilma weer mee. Ze benaderde Rob en Anne van de Maartensfoundation om respectievelijk haar buddy en coach te zijn.

‘Voor mijzelf was dat een heel logische vraag. Ik wil Ron en Anne graag deelgenoot maken van mijn moment daar en dat van vele andere (ex) revalidanten. Ik hoop dat ze – door van zo dichtbij mee te beleven wat de HandbikeBattle met deelnemers en hun naasten doet – nog meer geïnspireerd raken.’

Wil jij ook aan de slag met jouw verhaal?

Meld je aan via info@maartensfoundation.nl. We laten je dan zo snel mogelijk weten wat we voor je kunnen betekenen!