Workshop

Sportclinics

Het Geluk in Beweging sportprogramma maakt je bewust van wat sporten en bewegen met je doet. Van het positieve effect op je lichaam en op je stemming. En hoe je jezelf kunt trainen om dat goede gevoel vast te houden.

Inhoud


Presentatie


Vraag & Antwoord


Ideeenbus


 

Waarom

Tijdens de revalidatie is bewegen een belangrijk onderdeel van de behandeling in de kliniek. Om actief en zelfstandig te kunnen meedoen aan de maatschappij is het belangrijk dat je voldoende beweegt. Regelmatig bewegen verbetert je conditie, je spierkracht en de kwaliteit van hart en bloedvaten. En nét zo belangrijk: sporten en bewegen is goed voor je mentale veerkracht, je zelfvertrouwen en je positieve kijk op de wereld.

Wat


Voor iedereen: beginnende tot gevorderde sporter


Ontdek wat jouw mogelijkheden zijn


Trainingen en workshops om te ontdekken, proberen, vol te houden


Je eigen beweegplan en coaching op maat


Plezier belangrijker dan presteren


Team: je kunt samen meedoen met familie of vrienden


 

De clinics van Geluk in Beweging bestaan uit sport- en beweegactiviteiten. Sporten en bewegen zijn als het ware de fundering waarop je verder bouwt. Wat je doel ook is. Sport en beweging hebben een positieve invloed op je fysieke en mentale gezondheid. Je voelt je beter, zit lekkerder in je vel, hebt zin en energie om dingen te ondernemen. Dat brengt je makkelijker dichter bij je doel – ook als dat bijvoorbeeld tuinieren is of actief vrijwilligerswerk doen. Of je nu absolute beginner bent of gevorderde sporter: met Geluk in Beweging ben je altijd verzekerd van een programma dat bij je past. 

We helpen je met het ontdekken van nieuwe sport of beweegdoelen, het ontwikkelen van vaardigheden, het behouden en/of uitbouwen van je actieve leefstijl en sportkennis.

De sport en beweegclinics hebben afgebakende thema’s die zich specifiek richten op de beperking, leeftijd (of het type beperking) van de betreffende deelnemers.

Om je te inspireren, motiveren of om je skills verder te ontwikkelen bieden we een breed scala aan sportactiviteiten en programma’s. Zo kun je ontdekken en ervaren of het bij je past.

Onder andere


Handbiken.


Rolstoel Basketbal.


Rolstoel Rugby.


Rolstoeltennis.


Nordic Walking.


Krachttrainingen


Yoga en ontspanningstrainingen.


 

2

Een sport en beweeg plan met de juiste balans tussen uitdaging en haalbaarheid. Ben je geïnspireerd geraakt en je wilt verder dan begeleiden wij jou met een beweegplan, brengen samenwerkende weg de drempels in kaart en stellen een sportief doel wat jij leuk en uitdagend vindt.

3

Je kunt deelnemen aan de periodieke (specifieke) sportprogramma’s waar je wordt gecoachte en getraind. Zo blijf je in beweging.

4

De sport activiteiten ontplooien we in eigen beheer. Andere komen voort uit samenwerkingsverbanden tussen organisaties en andere foundations op het gebied van beweging.