Voeding & leefstijl

Terug naar overzicht
Goed en gezond eten maken is gedoe. Voor iedereen.

Het kost meer tijd en moeite dan een boterham met jam smeren. Als je weinig energie hebt of beperkt bent door je handicap, dan is het nog veel meer gedoe. Daarnaast heb je met een motorische beperking eerder last van verstopping/obstipatie van de darmen. Blaasproblemen spelen ook parten, vaak veroorzaakt door vochttekort omdat drinken andere praktische problemen opleveren.

Zoektocht naar oplossingen en de ideale energiebalans.

We helpen je met het zoeken en vinden van oplossingen en helpen je te bepalen wat je het beste kunt eten en drinken. En wanneer je dat het beste kunt doen. Welke kun je gerust eten en op welke moet je kritisch zijn? Op welk tijdstip je het beste kunt eten en drinken.

Samen met voedingsexperts, artsen en ervaringsdeskundigen hebben we de workshops samengesteld. Naast kennis en voedingsadviezen en wat ze doen voor je gezondheid, wisselen we ook tips en tricks uit. Zo blijf en word je fit, vrolijk en zelfredzaam.

Voeding en leefstijl is een veelbesproken onderwerp. Het kan energie geven, maar ook roofbouw plegen op onze energie waardoor we ons moe, futloos en soms zelfs depressief kunnen voelen. Om voeding te begrijpen is het belangrijk dat we eerst meer weten over de basis. Wat zijn ook alweer koolhydraten, eiwitten en vetten, wat is hun functie en hoe vertaal je dat naar je eigen voedingspatroon? Geen saai verhaal maar praktische tips en tools waarmee je direct aan de slag kunt!

Voor wie?

  • Voormalig revalidant, ouders- familie en/of vrienden.
  • Leeftijd vanaf ±16 t/m 86 jaar.