Sport Clinics

Terug naar overzicht
Inspireert, motiveert, verbindt, en ontspant

Een Geluk in Beweging Sport Clinic inspireert, motiveert, verbindt, en ontspant. Sporten in de vrije natuur is de basis. Voor deelnemers op elk niveau. Ieder op zijn eigen manier laten genieten van sport en een gezonde levensstijl is het uitgangspunt. Sporten in de natuur heeft een extra dimensie. Anders dan in de stad of op de werkvloer word je minder blootgesteld aan afleidende prikkels. Je focus wordt verlegd en je laat de ontspanning toe tot je lichaam. Het goede dat sport op deze manier brengt, draagt bij aan je vitaliteit.

HandbikeBattle Kaunertal

De Maartens Foundation gaat met toppers naar de top

Voor de 8e keer ging de HandbikeBattle van start op de Kaunertaler gletsjer. Een grote uitdaging voor de deelnemers en voor de bikes: bijna 870 hoogtemeters voor de boeg!
Voormalig revalidanten met een lichamelijke beperking gingen de strijd aan met zichzelf en de berg. Ze leverden niet alleen fantastische persoonlijke prestaties, maar droegen ook bij aan het verzamelen van interessante onderzoeksgegevens. Hiermee hopen de betrokken wetenschappers de revalidatie nog verder te verbeteren.
Handbikers en buddy’s fietsten door het prachtige berglandschap, langs het stuwmeer over de Kaunertalergletscherstrasse naar boven. De deelnemers legden een afstand van 20 km af, met een hoogteverschil van bijna 1000 meter. Als je dat helemaal op armkracht moet doen, vraagt dat een enorme inspanning. Dat is alleen mogelijk met de juiste training.

HandbikeBattle Kaunertal: ieder zijn verhaal

Op een dag als deze klimmen eigenlijk honderden indrukwekkende verhalen de berg op. Eén van hen is Wilma Oosterman die samen met Maartens Foundation directeur Rob Harmeling deze uitdaging aanging.

Word donateur
maartens foundation

Clinics

Deze sportieve uitdaging gaat niet zonder goede training en voorbereiding. Naast de trainingen met Wilma deelden we onze kennis en expertise over training, voeding en leefstijl via webinars, coaching trajecten en fysieke trainingen met onder meer de Maartens Masters, Roessingh Riders en Birds on Weels.

Meer informatie

Wil je ons steunen?

Help jij mee om de Geluk in Beweging Clinics in beweging te houden?

Hiermee kunnen we de clinics 2023 opnieuw organiseren.

Steun ons voor Sport Clinics

Het verhaal van Wilma

Na twee jaar van wachten is het bijna zover. Op 23 juni mag ik samen met mijn handbike-buddy voor dit jaar, Rob Harmeling, voor de derde keer deelnemen aan
de HandbikeBattle te Oostenrijk. Ik kijk ernaar uit.

Rob heb ik leren kennen tijdens de try-out van de Maartens Foundation.
In mijn ogen is hij een zeer gedreven directeur van genoemde foundation en een mensen-mens met een duidelijke missie! Samen met Anne Gerritsma speelt hij mijns inziens eindelijk in op dat waar ik als professional regelmatig tegenaan loop in mijn eigen werk: hoe verder na een revalidatie-periode?. Een missie die ik als mens en professional van harte aanmoedig om mensen meer in hun eigen kracht te zetten. Het maximale uit hun (hernieuwde) leven te halen.

Wilma Oosterman (voormalig revalidant).

Wat we bieden:

Begeleiding en coaching met de bezieling en kennis van pure (para)sporters.
Het Sport Clinic team bestaat uit voormalig topsporters, personal trainers, sportwetenschappers en voedingskundigen. Met een passie voor het sporten zelf, maar vooral gedreven in het overbrengen wat sport en een gezonde levensstijl met je kunnen doen.

De coaches zorgen voor toegankelijke en toch uitdagende programma’s en zijn betrokken bij iedere deelnemer.

Plezier, sociale contacten en gezondheid zijn belangrijke drijfveren

Iedereen kan meedoen!
Jong en oud, of je nu een beginnende handbiker bent of gevorderd, of je nu lekker ontspannen wil bewegen of zo goed mogelijk sportief wilt presteren: iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau.
We helpen je een nieuwe sport of beweegdoelen te ontdekken. Sport en beweging hebben een positieve invloed op je fysieke en mentale gezondheid. Je voelt je beter, zit lekkerder in je vel, hebt zin en energie om dingen te ondernemen.
We helpen je met het ontwikkelen van je vaardigheden en het behouden en/of uitbouwen van je actieve leefstijl.

Help jij mee om de Sport Clinics in beweging te houden?