Geluk in Beweging.

Kies zelf hoe je lekker in je vel zit.

Via ons programma ‘Geluk in Beweging’ reiken we je ideeën, methodes en middelen aan om actief in het leven te staan, je talenten en mogelijkheden te benutten en doelen te behalen. Dit doe je samen met familie, vrienden en anderen in je omgeving.

Wat is Geluk in Beweging?

De naam zegt het al: met Geluk in Beweging willen we het geluksgevoel van de mensen onze doelgroep in beweging brengen.  

Zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en geluk zijn familie van elkaar. Met Geluk in Beweging helpen we je te ontdekken waar je kracht en je (verborgen) talent liggen. Hoe je die kunt ontwikkelen en positieve energie aanboort. 

Geluk in Beweging is een benadering om te voorkomen dat mensen met een beperking op het gebied van houding en gedrag lusteloos worden, passief, en in een maatschappelijk isolement raken. Het uiteindelijke geluksdoel kan van alles zijn. Je kunt gelukkig worden van een nieuw beroepsdoel dat bij je past, een hobby, vrijwilligerswerk doen in het buurthuis, enzovoort. 

Geluk in Beweging inspireert en activeert, helpt je nieuwe doelen te ontdekken en te behalen. Stapsgewijs te ontdekken waar je energie uit haalt. Hoe je de balans vindt tussen plezier en uitdaging. Hoe je fysiek en mentaal sterker wordt.  

Met beweging als aanjager. En je geluk als doel. 

De knop gaat om.

Op het moment dat je ervoor kiest om meer te gaan bewegen, gaat er een knop om in je hoofd. Je laat je beperking niet de baas zijn over je leven. Dat voelt goed en geeft je energie. Binnen het programma ‘Geluk in Beweging’ beweeg of sport je vaak samen met anderen: familie, vrienden en/of mensen in een vergelijkbare situatie zoals jij. Je beleeft de onderlinge verbinding. Dat besef, die emotie, heeft ieder mens nodig. Maar voor jou is dat niet altijd vanzelfsprekend, doordat je lichamelijke beperking je nog wel eens buitenspel zet. 

Daarom: Jij en je team

‘Samen’ is dé rode draad van Geluk in Beweging. Je familie of vrienden zijn samen met jou actief betrokken bij het programma. We informeren jullie over de mogelijkheden en achtergronden. Je deelt met je teamgeno(o)t(en) wat je wilt bereiken. Samen met jou en je team bekijken we wat daarvoor nodig is. En maken we een realistisch plan op maat. Je inspireert elkaar, helpt elkaar over drempels, viert de successen samen.

Heb je zelf ideeën
over hoe je mee
wilt helpen?

Laat het ons weten. De Maartens Foundation staat altijd open voor suggesties. We boeken resultaten door samen te werken!